СТРИПЕР ХЕДЕР  ОЗОН

Хедерът е предназначен за прибиране на пшеница, ечемик, ръж, овес, лен и тревни семена. При работа, след себе си остава високо стърнище, което се дължи на това, че прибира само класа на културите, а това повишава производителността на зърнокомбайна и намалява разхода на гориво драстично.

Високото стърнище пази почвата от прегряване, загуба на влага и задържането на снега през зимата. А това е важно условие за последващите култури, които ще бъдат засяти.

Хедерът може да прибира куртурите и при много голяма влажност до 36%, което благоприятства засяването на втора култура, в агротехничесния срок. Голямо предимство е работата му при силно полегнали посеви, със загуби непревишаващи 4%, както и висока ефективност при ниска влага и загуби до 0,85% процента. Това го прави идеален избор за прибиране на реколтата при нулева технология на отглеждане на културите.

Произвеждат се с ширини 5, 6, 7, 8 и 9 метра, като се очаква за в бъдеще и производството по-големи работни ширини. Копирането на терена става с плъзгачи или плаващи опорни колела.

Технически данни
Задвижване от вала на наклонената камера
Работна скорост до 12 км/ч
Работна ширина 5м,6м,7м,8м,9м
Диаметър на барабана 700мм
Диаметър на шнека 500мм
Баланс Механично на пружини
Задвижване на барабана Механично с верига
Регулиране на работната височина Хидравлично чрез Multifaster
Дължина 5,7м, 6,7м, 7,7м, 8,7м, 9,7м
Ширина 2,4м
Стрипер хедер ОЗОН

Как работи